Microsoft med billig-Windows i Malaysia

Microsoft med billig-Windows i Malaysia

Microsoft dominans i Asia trues av piratkopiering og Linux. Selskapets produkter har vært for dyre. Nå legges prisstrategien om.
Forrige uke kunngjorde Microsoft at selskapet ønsker å tilby billigere programvare i de deler av verden der inntektsnivået ikke er like høyt som i Europa og USA. Dette er et brudd med selskapets politikk, som til nå har vært like priser for like produkter verden over. Som første ledd i den nye strategien har Microsoft annonsert billigere utviklingsverktøy (VisualStudio.Net) for Kina, Vietnam, Thailand og Malaysia.

Nå har også Microsoft inngått en avtale i Malaysia for å gi et tilbud til det hjemlige billigmarkedet. Microsoft vil levere Windows i en lokal versjon for førstegangsbrukere. Programmet er en videreføring av PC Gemilang, en pilotprosjekt som startet i fjor i Thailand.

Microsofts satsing på de sterk voksende markedene i Asia er et resultat av piratkopiering og open source-programvare som utkonkurrerer selskapets alt for dyre produkter. I de fleste asiatiske land er inntektene en brøkdel av de europeiske og amerikanske, mens lisensprisingen er like høy. Fredag innrømmet en talsmann for selskapet at Microsofts prisings-politikk for store deler av verden er feilslått og bør endres.

- Vi har dedikert oss til å samarbeide med de lokale myndighetene over hele verden, for å få forståelse for de lokale ønsker hos befolkingen, skriver Microsoft tirsdag i en pressemelding.

Ifølge den malaysiske avisa Star vil en billig-pc med den nye Microsoft-pakke koste 1.147 malaysiske Ringgit (302 dollar), mens en billig-pc basert på samme spesifikasjoner med Linux og OpenOffice koster 988 Ringgit (260 dollar)