Microsoft med pakke for smb-markedet

Microsoft med pakke for smb-markedet

I går presenterte Microsoft en ny regnskapspakke for små og mellomstore bedrifter. Mamut-sjef Eilert Hanoa frykter ikke krig med sin viktigste partner.

Oslo/Redmond, Washington: Microsoft viste fram sin nye programvare første gang under sin partnerkonferanse i juli.

 

Microsoft Office Small Business Accounting er ment å gi mindre bedrifter programvare for bokføring og dermed bedre kontroll med inntekter og utgifter.

 

Ifølge Microsofts Steve Guggenheimer bruker 40 prosent av de mindre bedriftene generell kontorprogramvare, og ikke spesifikk regnskapsprogramvare til slike oppgaver. Han sier til IDG News Service at Microsoft så en mulighet til å betjene disse kundene med et spesifikt produkt for deres behov.

 

Kritisk for Microsoft

 

- Det er kritisk for vår visjon at vi lykkes med å komme inn i forretningsprosessene til de små og mellomstore bedriftene med integrerte løsninger, sa programvarearkitekt og styreformann Bill Gates under presentasjonen av den nye programvaren.

 

Bill Gates mener dette segmentet er underernært på it og at fokuset for de fleste it-selskaper har vært de større kundene. Microsoft-gründeren mener de har gode forutsetninger for å lykkes, siden brukerne kjenner Office applikasjonene og at dette vil være plattformen for de nye produktene.

 

I Outlook

 

Det vil være Outlook som er klient for crm-verktøyet. Gates mener dette er naturlig siden det er i dette vinduet kommunikasjonen med kundene gjennomføres.

 

Herfra kan man trekke ut data og bruke Excel for å strukturere dataene ytterligere.

 

- Vi har gjort tusener av intervjuer i mindre bedrifter, og fant blant annet utpreget bruk av post-it lapper og utskrifter av e-poster som en del hver enkelts ansattes planlegging. Men hva skjer når noen drar på ferie eller slutter? Hva skjer med ad-hoc kommunikasjonen? Det er dette vil vil endre integrerte løsninger basert på Office, sier Gates.

 

Avventende

 

Microsoft retter seg med dette produktet mot det samme segmentet som norske Mamut har vokst seg store på i Norge. Selskapet er også tilstede i andre markeder i Europa.

 

Mamut-sjef Eilert Hanoa bekrefter at Office Small Business Accounting vil være en konkurrent på enkelte områder.

 

- Det gjenstår å se hvordan MS vil lansere dette internasjonalt. Jeg tror det er mest aktuelt for de største europeiske markedene, sier Hanoa til Computerworld.no.

 

Han tror det er mange muligheter for Microsoft til å få suksess med dette produktet.

 

- Men det har mye å si hvordan konkurransen går mot for eksempel programvareleverandøren Inuit, som er store innen dette segmentet i USA, sier Mamut-sjefen.

 

- Microsoft har ressurser og tålmodighet, men vi kan være en god partner av Microsoft selv om de lanserer dette produktet i ett eller flere av våre markeder. Vi må uansett finne vår måte å lykkes på med pris, funksjonalitet og ytelse.

 

Ikke i Norge ennå

 

Enn så lenge lever Mamut i fred og fordragelighet med Microsoft:

 

- Det foreligger ingen planer om å lansere dette i Norge, men kun på det amerikanske markedet. Det er blant annet fordi regnskapsstandardene variere fra land til land. I Norge har vi dessuten et godt samarbeid med Mamut og andre partnere på regnskaps- og økonomisystemer, sier Jannik Lindbæk som er informasjonsdirektør i Microsoft Norge.

 

Høsten 2006 vil Microsoft lansere pakken i Storbritannia.

 

Nettverk for regnskapsførere

 

Office Small Business Accounting gir brukerne basis regnskapsfunksjoner som å holde styr på kundetransaksjoner og administrere salg og andre finansielle dokumenter

 

Microsoft har også lansert en ny versjon av Office som inkluderer Small Business Accounting, under navnet Office Small Business Management Edition.

 

Dette produktet integrerer regnskapsfunksjonalitet med Microsfts Office-pakke, slik at brukerne kan drive med regnskapsrelaterte ting i selve Office, ifølge Guggenheimer.

 

På samme tid som Microsoft avslørte Small Business Accounting, dannet selskapet også nettverket Microsoft Professional Accounting Network som skal gi profesjonelle regnskapsførere mulighet til å lære mer om produktet, slik at de kan anbefale det til sine kunder. Hittil har 3.000 regnskapsførere meldt seg på programmet.