Microsoft med supervare

Snart lanserer Microsoft programvare som gir pc-ene et par ekstra gir.

Windows Computer Cluster Server 2003 lanseres i begynnelsen av neste år. Dette produktet skal gi store tallknusingsmuligheter ved å koble sammen en rekke pc-er i et høyhastighetsnettverk.

 

Programvaren er i første rekke rettet mot forskere og ingeniører som for eksempel ønsker å kjøre vær- eller  DNA-analyser. Med andre ord ypper Microsoft seg i markedet for supercomputere.

 

Bare 10.000 dollar

Selv supercomputere har blitt langt billigere. Ifølge Bill Gates selv, kan du i dag kjøpe et supercomputer klyngesystem for 10.000 dollar. Microsofts fokus er ikke på de virkelig store og tøffe systemene, men maskiner som opererer på divisjons- og avdelingsnivå.

 

Microsofts inngang i dette markedet er en liten milepæl for selskapet. Linux og Unix hersker i disse miljøene, men Bill & Co. hevder at de nå skal gi supercomputing til langt flere mennesker enn før.

 

Prisen på Computer Cluster Server er ennå ikke fastsatt, men vil trolig ligge nært opptil Microsofts server-systemer for multi-prosessorer, skriver The New York Times.