Microsoft: - Nå skal vi tenke på de ansatte

Microsoft vil ha et progamvaremiljø som er mer medarbeider-vennlig. Dette blir et krav i Web 2.0, mener kolossen.

Verdens største programvareselskap begynner å få øynene opp for den nye utviklingen på nettet som ofte får samlenavnet Web 2.0. Det vil si, siden alle er litt usikre på hva web 2.0 er for noe, forsøker de definere dette på en måte som passer Microsoft.

 

Ifølge Simon Witts i selskapets bedriftsdivisjon ønsker selskapet i større grad å integrere personlig bruk av nettet med forretningsprosesser.

 

I denne prosessen ser Microsoft på en rolle-tilpasset versjon av Office-pakken, for eksempel for salgsavdelinger.

 

- Med Web 2.0 får vi en situasjon hvor kundeerfaringer defineres gjennom nettet, sa Witts onsdag på Software 2006, ifølge IDGs nyhetsbyrå.

 

Ansatte må styre

Forretning blir ifølge Witts gjennom Web 2.0 i økende grad styrt av ansattes behov, og mindre av teknologi.

 

- Det handler i mindre grad om hvordan virksomheten drives. Det handler om hvordan selskapet sammen med enkeltpersoner behandler resultatene, sa Witts.

 

Og hva betyr det, litt mer konkret? Som eksempler nevner Witts at folk ønsker seg business intelligence-verktøy, innholdsstyring, og bedre samarbeid med andre.

 

Begrepet han bruker er "people-ready", som om progamvare i utgangspunktet er menneskefiendtlig. Det er jo et interessant utgangspunkt for verdens største programvareselskap. 

 

Medarbeidervennlig

- For "medarbeidervennlig" forretningsvirkomhet er det nødvendig at disse verktøyene leveres i alle ender av virksomheten. Det vi vil gjøre er å demokratisere Sharepoint, integrere arbeidsflyten, innholdsstyring, business intelligence, og automatisering av forretningsprosesser, mener Witts.

 

Ifølge Witts vil denne tankegangen også ligge bak en nye versjon av Office. Kontorprogrammets 14. versjon kan være rollestyrt, med egne tilpassede pakker for forskning og utvikling, salg eller personal.

 

Det var noen av Microsofts egne erfaringer med bruk av crm-programvare som første til at selskapet endret til et nettleserbasert styringsportal med en Outlook-klient.

 

Se også Microsofts Sharepoint.

 

Les også: Operativsystemet kan være døden nær