Microsoft på lag med kinesisk mobilprodusent

Microsoft vil sørge for økt bruk av Windows Mobile i Kina og innleder samarbeid med lokal mobilprodusent.

Microsoft skal ifølge IDGs nyhetstjeneste har innledet et samarbeid med kinesiske TechFaith Wireless Communication Technology Ltd. De to selskapene skal ha signert en avtale om et strategisk samarbeid som vil knytte deres respektive salgsapparater og tekniske ekspertise ytterligere sammen.

 

Avtalen fokuserer hovedsakelig på utvikling av smarttelefoner og håndsett for mobil underholdning. Noen finansielle vilkår er ikke nevnt i avtalen.

Økt popularitet

Håndsett basert på Windows Mobile, og smarttelefoner generelt, har vokst i popularitet de siste årene i takt med at både operativsystemet og telefonene har blitt forbedret. Får å få dette til har Microsoft vært sterkt avhengig av støtte fra telefonprodusenter som High Tech Computer i Taiwan og TechFaith i Beijing.

 

Analyseselskapet IDC forventer at 11,2 prosent av alle solgte smarttelefoner vil kjøre en variant av Windows Mobile i løpet av 2010. I dag har Windows Mobile en markedsandel på 3.8 prosent, ifølge analyseselskapets tall for februar.

 

Avtalen med Microsoft er langt fra enestående. Fra før av har TechFaith strategiske samarbeidsavtaler med Qualcomm, Texas Instruments, Intel, Philips og NEC.