Microsoft slår egne estimater

Microsoft slår egne estimater

Microsoft har lagt frem resultatet for første kvartal av sitt finansår 2005. Programvaregiganten slår egne estimater fra juli med 200 millioner dollar.

Bill Gates & co imponerer nok en gang. I første kvartal av finansåret 2005 klarte selskapet å få en omsetning på svimlende 9,19 milliarder dollar, og et resultat på 2,9 milliarder dollar.

Inntektene har økt med 12 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

-- Vi har hatt en sterk start på det vi mener blir et godt år, og fortsetter å vokse både i forbruker- og bedriftsmarkedet. I dette kvartalet har vi hatt en tosifret vekst på både server- og pc-markedet, og vi forventer at veksten vil fortsette, sier John Connors, øverste finansdirektør i Microsoft, til IDGs egen nyhetstjeneste.

Inntektene fra Windows og andre klientprogrammer var på 2,99 milliarder dollar, opp 6,5 prosent i forhold til samme periode i fjor. Inntektene fra serveroperativsystemer vokste med hele 18,8 prosent og endte på en omseting på 2,24 milliarder dollar. Selskapets divisjon for digitalt innhold, MSN, økte inntektene med 10 prosent og endte på 540 millioner dollar.

I finansåret 2004 som ble avsluttet den 30. juni i år kunne Microsoft notere seg for en omsetning på 36,8 milliarder dollar. Og for finansåret 2005 i sin helhet forventer selskapet en økning i omsetmimg og at de vil lande på mellom 38,9 og 39,2 milliarder dollar.