Microsoft søker på pc-en

Microsoft søker på pc-en

Microsoft lanserer desktop-søk i konkurranse med Google og Yahoo.
Den siste kampen om søkemarkedet dreier seg om desktop-søk. Google lanserte i oktober en beta-versjon av en søketjeneste som kan søke lokalt på pc-en. Mandag følgte Microsoft etter og lanserer MSN Toolbar Suite (TS) med mulighet å søke lokalt.

Blant filene som kan indekseres er kalenderoppføringer, kontakter og epost fra Microsofts Outlook, og filer fra Word og Powerpoint. I alt indekserer MSN TS 217 typer filer, blant dem pdf, gif og bitmap. Men ikke alle filer blir med. TS får ikke tak i filene fra IBM Lotus Notes og sliter med en del multimediefiler.

MSN TS kjører på Windows XP eller Windows Service Pack 4 eller senere versjoner.

Tjenesten konkurrerer med Google, Yahoo, AOL og Ask Jeeves som har søkemotorer med lignende tjenester, eller planer om å lansere dem.

Ifølge Allen Weiner i Gartner skiller det lite mellom brukervennlighet i søketjenesten fra Google til Microsoft. Microsoft vil derimot ha fordelen å kunne presentere tjenesten sin til flere brukere.

- Kvaliteten i produktet vil neppe avgjøre hvem som vinner. Det viktigste er å få produktene ut blant brukerne, og der har Microsoft suverene muligheter, sier Weiner til IDG News.