Microsoft sparker 800 til

Microsoft sparker 800 til

Ansatte over hele verden kan bli rammet av Microsofts nye kutt.

Oppsigelsene er en del av plan selskapet offentliggjorde i januar i år hvor 5000 jobber ble kuttet - de 800 som nå er varslet kommer i tillegg. Ifølge Microsoft vil folk fra hele verden bli rammet.

- I de elleve månedene som har gått siden januar til nå, innså vi at vi måtte gå noe utover de 5000, dermed blir tallet 5800, sier talsmann Lou Gellos i Microsoft på hovedkontoret i Seattle. Microsoft Norge blir denne gangen ikke rammet av kuttene.

- Det er ingen på vårt kontor i Norge som blir berørt av de siste oppsigelsene, sier konstituert kommunikasjonsdirektør Geir Harald Aase i Microsoft Norge.

Raske kutt

I den opprinnelige planene skulle kuttene være ferdigstilt først sommeren 2010, men dette forseres når de siste oppsigelsene er gjennomført.

- Men som vanlig vil Microsoft følge med på egen størrelse og gjøre nødvendig justeringer, sier Lou Gellos ifølge Computerworld internasjonale nyhetstjeneste.

Årets kutt er imidlertid de største som noen gang er gjort i selskapets historie. 1400 ble oppsagt umiddelbart i januar, med påfølgende kutt i mai.

På det tidspunktet sa også Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, at nye kutt ikke kunne utelukkes.

De siste kuttene kom etter kvartalsrapporten som viste fall i inntektene med 14 prosent.

Microsoft hadde 93.000 ansatte i over 100 land ved inngangen av året.