Microsoft takler ikke Lotus-applikasjoner

Microsoft takler ikke Lotus-applikasjoner

Nytt gratisverktøy fra Microsofts skal lokke brukere til å kaste ut Lotus Notes. Men det er et par haker ved lokkematen.

En rikholdig samling av verktøy for å lette en eventuell flytting fra Lotus Notes/Domino til Microsofts Exchange/Sharepoint/Outlook ble lansert tidligere denne uka. Ifølge Microsoft er det stor interesse for slike verktøy. Verktøyene er beskrevet her.

Markedet for epost-servere er i stor grad mettet. Det bidrar til at nye kunder må "stjeles" fra konkurrenter, og fører til at kampen mellom Microsoft og IBM tilspisses. Notes/Domino ble oppdatert i september i fjor, mens en ny versjon av Exchange nå er i testfasen.

Men selv om mange bedrifter vurderer å flytte fra Notes til Microsoft, er det ennå ingen hundre prosent overlapping mellom systemene.

Den mest åpenbare forskjellen er at Microsoft mangler et miljø for applikasjonsutvikling som kan matche Lotus Domino.

Finnes ikke

"Hvor mange er det som egentlig bruker standard templatene? 99% av applikasjonene hos mange av mine kunder, er ihvertfall skreddersydde applikasjoner" skriver Rune Carlsen i Computerworld.nos debattforum.

Matt Cain, analytiker i Gartner Group, bemerker overfor Cnet News at Microsoft mangler programvare som kan håndtere applikasjoner som er skreddersydd i Domino.

- Det som mangler er et verktøy eller en tjeneste som kan migrere aplikasjonslogikken i Domino. Domino er fortsatt et fantastisk verktøy for rask applikasjonsutvikling. Det finnes egentlig ikke noe liknende på markedet, sier Cain til Cnet News.

Ingen løfter

Cain antar at Microsoft kanskje kan komme opp med en form for utviklingsverktøy basert på Windows Sharepoint Services som kan bidra til å migrere slike Lotus-baserte applikasjoner.

Elisa Graceffo, produktdirektør i Microsoft, erkjenner overfor Cnet News at datamigreringsverktøyene ikke dekker alle applikasjoner som er utviklet i Domino. Hun mener det kan gi Notes-brukere en anledning til å revurdere sine forretningsprosesser bygget rundt disse programmene.

Graceffo vil ikke si om bestemte verktøy for å håndtere logikk-migrering er på beddingen.

 

Les også: Microsoft tilbyr aktiv dødshjelp for Notes

Les også: Salget av Notes har stoppet opp