Microsoft tilbyr aktiv dødshjelp for Notes

Microsoft tilbyr aktiv dødshjelp for Notes

Bare en snau uke før IBM holder sitt største årlige møte for Lotus Notes-kunder, lanserer Microsoft ny og gratis flyttehjelp.

Senere i dag skal Microsoft presentere en rekke nye verktøy som skal hjelpe kunder med å flytte fra klient/tjener-kombinasjonen Lotus Notes/Domino til Microsoft Exchange Server/Outlook.

Timingen er upåklagelig kynisk. Søndag 22. januar går nemlig startskuddet for Lotusphere 2006 i Orlando, Florida. Lotusphere er IBMs største kundemesse og fagkonferanse.

Microsofts nye verktøy og oppdateringer inngår i en prosess som ble påbegynt i august 2005, sier produktmarkedsdirektøren for Exchange Server, Roger Murff, til IDG News.

Gratis lokkemat

Microsoft introduserer to nye, gratis programvareverktøy, Microsoft Application Analyzer 2006 for Lotus Domino og Microsoft Data Migrator 2006 for Lotus Domino. Programmene vil kunne lastes ned her.

Microsoft Application Analyzer, som blir tilgjengelig nå i første kvartal, er et analyse- og rapportverktøy som beskriver eksisterende Lotus-applikasjoner og relatert bruksinformasjon. Verktøyet gir anbefalinger om hvilke programvaremiljøer det er enklest på migrere til.

Microsoft Data Migrator henter nøkkelinformasjon fra maler i Lotus Notes og flytter dataene til et Windows Sharepoint Services-nettsted, slik at informasjonen kan brukes i en Microsoft-basert gruppevare-applikasjon. Dette verktøyet kommer på markedet i annet kvartal, lover Murff.

Gustav Line i Microsoft Norge hevder det er god etterspørsel etter slike produkter, selv om han ikke kan oppgi konkrete referanser.

- Vi har bra etterspørsel. Men kostnaden har vært for stor. De nye verktøyene og malene skal gjøre det enklere for kundene å velge den løsningen som er billigst for dem.

Notes-liknende

I tillegg til migreringsverktøyene kommer Microsoft også med tre applikasjonsmaler for Windows Sharepoint Services. Databasene Discussion, Team Room og Document Library ligner Notes-malene som potensielle flyttekunder er vant med fra før.

De nye malene blir en del av et bibliotek som allerede rommer 30 maler som likner dem i Notes.

Også eksisterende verktøy for å flytte fra Lotus til Exchange blir oppdatert. Det gjelder Exchange Connector for Lotus Notes Domino, Exchange Calendar connector for Lotus Notes Domino og Migration Wizard for Lotus Notes Domino, opplyser Microsoft.

Oppdateringene kommer som følge av tilbakemeldinger fra tidligere "flyttekunder".

Flytter begge veier

Tross denne relativt massive lanseringen av migrerinsverktøy, hevder IBM at flytting mellom de to dominerende plattformene for gruppevare, like gjerne skjer den andre veien.

- IBM og Micrsoft har begge aktive og konkurransedyktige migrerigsstrategier. Vi har hatt over 1.800 kunder som har kjøpt migreringspakker for å flytte fra Microsoft og andre konkurrenter til Lotus-plattformen, sier IBMs produktdirektør for Lotus, Ken Bisconti, til IDG News.

 

Les også: Salget av Notes har stoppet opp