Microsoft tilbyr konkurrenter gratis teknisk støtte

Microsoft gjør nok et forsøk på å unngå skyhøye EU-bøter.

Microsoft tilbyr å gi fri teknisk støtte til alle som lisensierer selskapets protokoller for arbeidsgruppe-servere. Forslaget er det siste i en rekke framstøt for å unngå skyhøye bøter fra EU.

Det er ennå ikke avgjort om EU-kommisjonen faktisk kommer til å ilegge programvareselskapet de relativt saftige dagbøtene på 2 millioner euro. Bøtene inngår i straffetiltakene som følge av EUs dom for brudd på konkurranseloven fra mars 2004.

Microsoft ble dømt for urettmessig å utnytte sin markedsposisjon til å skaffe seg markedsfordeler i nye markeder, spesifikt markedet for arbeidsgruppe-servere. Det er bare et par måneder siden Microsoft tilbød å gi konkurrenter avgrenset innsyn i kildekoden.

Strekker seg

Men EUs eksperter mente at dette ikke tjente hensikten, som er å sørge for likeverdige konkurransebetingelser. Onsdagens utspill fra Microsoft er et nytt forsøk på å komme EU i møte.

"I tillegg til ubegrenset teknisk støtte tilbyr Microsoft lisenstakere assistanse på stedet" skriver selskapet i en melding onsdag.

EU-kommisjonen har ikke evaluert forslaget ennå, men antyder at det kan være konstruktivt.

- Imidlertid er teknisk støtte bare verdifullt i den grad den holder en viss kvalitetsstandard. Kommisjonens foreløpige syn er at den tekniske dokumentasjonen som er mottatt, ikke innfrir kravene i Kommisjonens tiltak, sier talsmann Jonathan Todd ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dokumentasjonen som ble lagt fram av Microsoft tidligere i vinter ble kontant slaktet av EU-kommisjonen.

Microsoft opplyser at selskapet har samarbeidet med ekspert utpekt av Kommisjonen om en kontrolliste for å løse problemene med dokumentasjonen.

- Alle steiner skal snus for å innfri disse kravene, sier Hoaraci Gutierrez, juridisk rådgiver for Microsoft i Europa.

Nærmer seg fristen

Før Kommisjonen kan begynne på ilegge eventuelle bøter, har Microsoft rett til en lukket administativ høring. Selskapet har benyttet denne retten og høringen skal finne sted neste torsdag og fredag.

En separat høring om Microsofts syn på den underliggende dommen blir offentlig og åpen. Den begynner 24. april og skal foregå over fem dager i Court of First Instance i Luxembourg.