Microsoft tilbyr webservere for utviklere

Microsoft tilbyr webservere for utviklere

Microsoft lokker utviklerne med et nytt gratisalternativ for testing av Windowsbaserte webapplikasjoner.

IIS Express 7.5 hjelper utviklere å teste webapplikasjoner på Windows.

Forenkler bruken

- Mange utviklere har fortalt oss: "Jeg skulle ønske jeg kunne forenkle bruken av ASP.NET, men fortsatt ha funksjoner i IIS" . I dag er jeg glad for å kunngjøre et nytt, gratis alternativ som gjør dette mulig. IIS Express kombinerer de beste egenskapene fra begge og det vil gjøre det enklere å bygge og kjøre ASP.NET nettsteder og applikasjoner, sier Scott Guthrie, visepresident i Microsoft, i en bloggpost.

I likhet med ASP.NET-serveren i dag, trenger du ikke å registrere et nettsted eller virtuell katalog for å bruke IIS Express.

- Ved å bruke IIS som utviklingsserver kan du dra full nytte av alle webserver funksjonene som SSL, URL omkrivingregler og så videre, sier Scott Guthrie, videre i bloggen.

Alternativ til Cassini

IlS 7.5 Express inkluderer Microsoft webmatrix, en integrert pakke med verktøy som skal gjøre utvikling av webapplikasjoner i Windows enklere. IIS 7.5 Express kan også brukes med Visual Studio 2010, som er et alternativ til Cassini. Fordelene med å bruke IIS 7.5 Express er blant annet at det kan kjøres på Windows XP ag alle nyere versjoner av Windows. Mange brukere kan også arbeide selvstendig på samme pc.