Microsoft topper jobbkåring

Microsoft topper jobbkåring

Rådgivnings- og analyseselskapet Great Place to Work Institute kårer Europas beste arbeidsplasser.

Rådgivnings- og analyseselskapet Great Place to Work Institute har vurdert en rekke selskaper i arbeidet med å komme frem til Europas beste arbeidsplass.

Selskaper med tilsammen 1,5 millioner ansatte er vurdert. Seks helnorske og seks internasjonale selskaper med kontorer i Norge har sikret seg gode plasseringer på listen.

Flere norske kjenninger har klart seg bra i undersøkelsen. Blant disse fiinne vi innslag som Reitangruppen, Finn.no, Webstep, Kantega, Miles og Optimum. De internasjonale selskapene med norske kontorer er Microsoft, Cisco Systems, McDonalds, SAS Institutem, Accenture og Abbott.

Det var imidlertid it-giganten Microsoft som trakk det lengste strået og toppet den europeiske rangeringslisten. Den norske virksomheten til Microsoft havnet på en solid 2. plass, kun slått av SAS Institute.

- Investerer i medarbeiderne

Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Institute, forteller at en god plassering på topp 100-listen er viktig av flere grunner.

- For det første er det en synliggjøring av at virksomheten verdsetter og investerer i medarbeiderne. Selskapene tror på at menneskene utgjør forskjellen og er viktige for å lykkes. For det andre bygger dette stolthet blant medarbeidere, sier han i en presseuttalelse.

Flere fellestrekk

Falck forteller om flere fellestrekk blant de 100 beste selskapene.

- Medarbeiderne opplever at de blir gitt tillit og at de har tillit til arbeidsgiveren sin. I tillegg opplever de å bli involvert og gitt utviklingsmuligheter. Topp 100-selskapene kjennetegnes også av sterkt fellesskap og ansatte som opplever at selskapet går litt lengre enn forventet og investerer tid og ressurser i å bygge en sterk relasjon, sier han.

Europa topp 25 (multinasjonale selskaper med kontor i Norge):

- Microsoft (1. plass)

- Cisco Systems (4. plass)

- McDonalds (7. plass)

- SAS institute (8.plass)

- Accenture (14. plass)

- Abbott (22. plass)

Europa topp 50 (små og mellomstore bedrifter, norske innslag):

- Webstep (12. plass)

- Kantega (18. plass)

- Miles (21. plass)

- Optium (34. plass)

- Finn.no (49. plass)