Microsoft trues av Linux

Den amerikanske programvaregiganten føler nå trusselen fra det åpne kildekodemiljøet mer og mer på kroppen. Microsoft bekrefter at konkurransen vil medføre lavere omsetning og reduserte overskudd.
Det skriver selskapet i sin kvartalrapport til det amerikanske konkurransetilsynet (U.S. Securities and Exchange Commision) .

Flere regjeringer har latt seg overbevise av Linux-miljøet til å vurdere åpen kildekode. Det utgjør en direkte trussel mot selskapets forretningsmodell. Dette miljøet medfører en "betydelig" utfordring, heter det i rapporten. .

Microsoft truer med å senke prisene og dermed få lavere omsetning og svekket resultat. Utviklingen av ny funksjonalitet i operativsystemet kan bli skadelidende. Svak global økonomi og mer bruk av sparekniver forsterker den utviklingen.

Analytikerne er i tvil. Forskningsdirektør Rob Helm i Directions on Micrsoft i staten Washington sier selskapet har møtt trusselen med "ikke monetære tiltak". Microsoft har svart ved å gjøre sin kildekode mer tilgjengelig for private og offentlige storkunder.

Med en os-dominans på 90 prosent av desktop-markedet er Linux-trusselen fortsatt langt ute i det blå, mener han. Men, legger han til overfor IDG News Service, Linux-miljøet kan bli en trussel over tid.

Det gjelder spesielt på det europeiske markedet hvor regjeringene åpner for konkurranse fra åpne kildekodemiljøer.