Microsoft tvinges til å selge to Windows versjoner

Microsoft tvinges til å selge to Windows versjoner

Nå går det mot at EU-kommisjonen vil tvinge Microsoft til å selge to ulike versjoner av Windows på det europiske markedet.
Kommisjonen, EUs lovgivende organ, har lenge hevdet at Microsofts integrering i Windows av programvare for å spille av lyd og bilder, Media Player, er konkurransevridende. Microsoft har forsøkt å inngå forlik ved å inkludere konkurrenters programvare på en medfølgende cd. Med dette ble i forrige uke avvist av EU.

Nå vil trolig EU-kommisjonen tvinge Microsoft til å selge to ulike versjoner av Windows i det europeiske markedet. En versjon med Media Player, og en uten. Da kan forbrukerne selv velge hvilket produkt de vil kjøpe.

Det opplyser en kilde som sitter sentralt i prosessen til IDG News Service.

I tillegg vil kommisjonen komme med et pålegg om at Microsoft skal gjøre operativsystemet Windows bedre lagt til rette for konkurrerende server-programvare.

Verken representanter fra EU-kommisjonen eller Microsoft ønsker å kommentere opplysningene.

En talsmann fra Microsoft hevder imidlertid at de fremdeles forsøker å komme frem til et minnelig forlik med EU.

Hvis EU-kommisjonen ikke kommer til enighet med Microsoft innen de neste fire til seks ukene, vil EU stemple Microsoft som en monopolist og det er ventet at de da vil straffe selskapet med en bot på 100 millioner dollar.