Microsoft uten storkundeansvarlig

Microsoft uten storkundeansvarlig

Alexander Arnesen tok over storkundeansvaret i Microsoft 1. desember i fjor. I går forlot han selskapet.

Med storkunder som Statoil, Hydro og Aker Kværner blant de mer enn 150 kundene i toppsjiktet av norske virksomheter, hadde Arnesen ansvaret for godt over halvparten av Microsofts omsetning i Norge

- Alexander har en spennende bakgrunn som leder, med erfaring både fra it-bransjen og konsulentvirksomhet. Vi er veldig fornøyde med å få Alexander om bord, sa Klaus Holse Andersen, EMEA Vice President Nord-Europa, i Microsoft i november i fjor.

Gledet seg

Arnesen på sin side uttalte at "Jeg gleder meg til å begynne i Microsoft, og til å lede arbeidet med å videreutvikle selskapets rolle som forretningspartner for de ledende bedriftene i Norge".

Men det holdt i drøyt et halvt år. Arnesen kom til Microsoft fra stillingen som nordisk salgs- og markedsdirektør i Telecomputing. Han var også en av de sentrale personene i oppbyggingen av konsulentselskapet New Media Science, senere Icon Medialab - som han ledet frem til WM-data overtok virksomheten i mai 2002.

Tatt til etterretning

- Vi avsluttet nettopp finansåret, og de har vært et spennende men også krevende år. Avdelingen har grunn til å være stolte av de resultater som er oppnådd. I startgropen til et nytt finansår har jeg etter en helhetsvurdering valgt å søke nye utfordringer utenfor Microsoft, sier Alexander Arnesen i en pressemelding.

Microsofts storkundeavdeling leverte vekst, slo budsjettet og halte i land viktige avtaler i finansåret som ble avsluttet i juni, ifølge meldingen.

- Vi tar Alexanders beslutning til etterretning, sier Knut Aasrud, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Arnesen har inngått en avtale med Microsoft som innebærer at han fratrer stillingen i august.

Arbeidet med å finne en etterfølger er satt i gang.

Vil bruke litt tid

Alexander Arnesen sier til Computerworld.no at har bestemt seg for å gjøre noe utenfor Microsoft.

- Jeg kan ikke gå ut med det nå, jeg skal bruke litt tid på å finne ut hva jeg vil, sier Arnesen.

Han avkreftre at han skal begynne for seg selv.

- Sa du opp frivillig?

- Jeg har vært i tett dialog med min sjef (Knut Morten Aaserud, red.amn) og sagt at jeg ønsker å finne på noe annet, sier Arnesen.