Microsoft utsetter Office 2007

Microsoft utsetter Office 2007

Det er ikke bare Windows Vista som kommer senere enn planlagt. I natt bekreftet Microsoft at også den neste office-pakken blir forsinket.

Det er ikke bare Vista som kommer senere. Microsoft bekrefter at også den neste office-pakken blir forsinket.

I kjølvannet av at Microsoft har valgt å utsette Windows Vista innrømmet selskapet i går kveld at dette også vil gjelde Office 2007. I likhet med Vista satser Microsoft på å få kontorpakken ut til sine bedriftskunder i løpet av desember, for deretter å gjøre den tilgjengelig for alle brukere i januar 2007.

 

En representant fra Microsoft forteller til News.com at selskapet ønsker å koordinere en felles lansering av Vista og Office 2007 i januar 2007, og at de håper dette skal gjøre det enklere for både kunder og butikker.

 

Frykter salgssvikt

 

Microsoft har gjort flere store endringer i sin neste office-pakke og Bill Gates har tidligere uttalt at dette er den største oppgraderingen siden Office 95. Blant annet vil den nye versjonen inneholde nye XML-baserte filformat og et helt nytt brukergrensesnitt med dynamiske verktøylinjer. Man skal umiddelbart kunne se hvordan endring av font eller skriftstørrelse forandrer hele dokumentet. Og i Excel endres regnearkets utseende fortløpende når musen dras over mulige forhåndsdefinerte formater.

 

Selv om Microsoft ikke tror avgjørelsen om å utsette Vista og Office vil ha store påvirkninger for salget, frykter både analytikere og pc-produsenter at det vil føre til en nedgang av pc-salget i fjerde kvartal. Enkelte tror også utsettelsen vil gi et ekstra løft for Apple, spesielt siden mangelen på Vista kan føre til at flere velger å kjøper seg en Mac til jul.

 

Syv pakker

 

Totalt vil det komme syv Office-pakker: Microsoft Office Professional Plus 2007 vil være sammenlignbar med den eksisterende Office Professional Enterprise Edition 2003. Office Home and Student 2007 er en oppdatering av Office Student Teacher 2003.

 

Andre produkter er Office Professional 2007, Office Small Business 2007, Office Standard 2007 og Office Basic 2007.

 

Professional Plus er pakken som de fleste profesjonelle brukerne vil kjøpe. I tillegg til Excel, Word, PowerPoint, Access og Outlook, vil denne pakken for første gang inneholde Office Communicator, Microsofts lynmeldingsprogramvare for bedrifter.

 

Les også: Ekstrem oppussing av Office.