Microsoft utsetter Vista

Microsoft sliter med sine Vista-frister. Selskapets nye baby er utsatt til januar 2007.

Forbrukertilgang til Microsofts nye operativsystem, Vista Client OS, er utsatt til januar 2007. Det var av selskapets toppsjefer, Jim Allchin, som kungjorde forsinkelsen tirsdag.

 

For bedriftskunder holder Microsoft inntil videre på lanseringsdatoen november 2006. På pressekonferansen sa Allchin at Microsoft ikke er sikker på at de kan levere Vista i store mengder allerede i november, og derfor besluttet å utsette lanseringen for forbrukere.

 

Allerede i et intervju i januar hadde uttalte Allchin at han heller ville utsette lanseringen ytterlige enn å satse på en dato uten å være sikker på kvaliteten, skriver IDGs nyhetstjeneste

 

Allchin ville ikke opplyse om årsakene til utsettelsen.

 

Skuffelse for partnere

 

Forsinkelsen er mer dramatisk enn den ser ut. Å flytte lanseringen til etter julemåneden er ikke bare en skuffelse for Microsoft, men også for mange av Microsofts partnere.

 

I mange viktige markeder er desember en toppmåned i salg av all slags produkter, inklusiv pc-er og programvare. Utsettelsen tvinger kundene i juletiden  til å velge bort pc-en, eller å kjøpe en med et gammelt operativsystem.