Windows 10 på Xbox One er med i Microsofts tall over Windows 10-utbredelsen.

Windows 10 på Xbox One er med i Microsofts tall over Windows 10-utbredelsen. (Ill.: Microsoft)

200-millionersgrensen passert

Windows 10 er nå installert på 200 millioner PC-er verden over, melder Microsoft.

De nye tallene fra Microsoft om utbredelsen av Windows 10 ligger vesentlig høyere enn tallene som enkelte analysebyråer presenterte forut for Microsofts kunngjøring.

Estimater fra analyseselskapet Net Applications som ble presentert sist helg, gikk ut på at Windows 10 var blitt installert på 164 millioner PC-er fem måneder etter at den nye operativsystem-versjonen ble lansert, men ifølge Microsoft er det riktige tallet altså 200 millioner PC-er.

Blogginnlegg

Microsoft har publisert et blogginnlegg fra Yusuf Mehdi, selskapets sjef for markedsføringen av Windows og enheter. Mehdi skriver at tallet på PC-er rundt om i verden som kjører Windows 10, nå har passert 200-millionersmerket.

Ikke minst den amerikanske supershoppingdagen Black Friday i slutten av november bidro til at det kom vesentlig flere Windows 10-PC-er i bruk i forbrukermarkedet, men også i bedrifts- og utdanningsmarkedet er det sterk vekst i Windows 10-utbredelsen, ifølge Microsoft.

Forrige gang Microsoft kom med konkrete tall om utbredelsen av Windows 10, var 6. oktober i fjor, da en Microsoft-talsmann fremholdt at 110 millioner brukere kjørte Windows 10.

Ikke mulig å verifisere

IDGs nyhetstjeneste poengterer at det ikke er mulig å verifisere Microsofts tall med estimatene fra tredjeparts analysebyråer. Partene opererer med ulike senarioer for hvor fort utbredelsen av Windows 10 vokser sammenlignet med Windows 7 for noen år siden.

Microsoft-tallene omfatter ikke bare PC-er og nettbrett som kjører Windows 10, men også Xbox One-spillkonsoller, som fikk tilgang til Windows 10 i november i fjor, samt smartmobiler som kjører en tidlig-versjon av Windows 10 Mobile.

Microsoft