Microsoft tilbyr gratis Windows 10-oppgradering

KINA: -Vi oppgraderer alle kvalifiserte pc-er, enten de har ekte eller uekte Windows-versjoner, til Windows 10, melder Windows-sjef Terry Myerson. Planen skal være å gjenskape kontakten til flere Windows-brukere i Kina. 

Microsoft tilbyr gratis Windows 10-oppgradering

Microsoft vil tilby gratis oppgradering til Windows 10, også for de med piratkopierte versjoner. Årsaken skal være det kinesiske markedet. 

I et intervju med Reuters melder Windows-sjefen Terry Myerson at Microsoft vil tilby gratis oppgradering til Windows 10, og at dette også gjelder for de som har piratkopierte versjoner. 

Det ses også bort fra om den kjørende Windows-installasjonen er kjøpt og betalt eller en stjålet piratkopi, så lenge hardwaren kan klare software-kravene.

Hovedårsaken skal trolig være Kina. 

Vil nå kinesiske brukere

Sjarmoffensiven som skal lokke Windows-brukere i hele verden over på den kommende Windows 10-versjonen ventes å få særlig stor betydning i Kina.

For her er det mange som benytter ubeskyttede Windows XP-versjoner som skal være piratsoftware til få kroner.

– Vi oppgraderer alle kvalifiserte pc-er, enten de har ekte eller uekte Windows-versjoner, til Windows 10. Planen er å gjenskape kontakten til flere millioner av Windows-brukere i Kina, forklarer Myerson.

Microsoft jobber sammen med flere kinesiske hardware-firmaer som Lenovo og Xiaomi for å få flyttet de mange kineserne over på den nye plattformen.

Dette skal være et forsøk på å legitimere versjonene av softwaren inn i maskinene til mange millioner av Windows-brukere i Kina. Nylig studier viser at en tredjedel av all pc-software ikke er lisensiert der. 

Mobilversjonen

Det er også ventet at Windows 10 til mobiltelefoner vil være klart allerede til sommeren.

– Det er Microsofts mål å komme seg inn på så mange enheter som mulig, uavhengig av hvilket system de kjører i utgangspunktet, og Kina er et svært viktig marked, sier IDC-analytikeren Kiranjeet Kaur.

Xiaomi har raskt vokst til å bli en av de viktigste mobilprodusentene i Kina, og om de lykkes med å rulle ut Windows 10, kan det bety kraftig økt markedsandel i det kinesiske markedet for Microsoft.

Microsoft