Microsoft Translator oversetter syv talespråk på direkten

MS: Ikke bli oversett (Foto: Microsoft)

Microsoft Translator oversetter syv talespråk på direkten

Iphone og Apple Watch er den perfekte kombinasjonen der det gjelder å gjøre seg forstått på fremmede språk gjennom naturlig oversetting.

Willkommen, bienvenue, welcome - såpass forstår de fleste. Men så stopper det fort opp.

Google Translate for IOS takler to-veis oversetting av tale på hele 40 språk. Microsofts Translator for IOS, som først ble lansert i august, er nå oppe i syv talespråk simultant i det selskapet kaller naturlig oversetting. Løsningene er gratis.

Skriftlig takler Microsoft Translator totalt 52 språk i desember 2015.

Naturlig oversetting

Microsofts app oversetter talespråkene engelsk, kinesisk (mandarin), fransk, tysk, italiensk, portugisisk og spansk. Flere vil komme til etter hvert.

Teknologien bak er den samme som benyttes for Word Online til å oversette Word- og PDF-dokumenter samt Skype-oversettingsfunksjonen. Du kan lese mer om motoren under panseret på Translator-bloggen her.

Microsofts løsning har det fortrinn at den også kan utnytte kombinasjonen Iphone og Apple Watch for toveis-dialogen, der selve oversettingen skjer via appen på telefonen mens smartur og telefon viser de respektive personers tale-input.

Microsoft Translator for IOS kan lastes ned gratis fra Itunes App Store her. Appen er også tilgjengelig for Android og for Android Wear-klokker, for Windows, Windows Phone og Bing for Safari.

Via Microsoft. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Microsoft