MS: Tastatur, ikke lommebok.

MS: Tastatur, ikke lommebok.

MS: Tastatur, ikke lommebok.

MS: Tastatur, ikke lommebok.

Foldetastatur for mobile enheter

Microsoft lanserer foldbart tastatur for mobile enheter.

Er du en gramjeger på mobilfronten? Microsoft lanserer et sammenbrettbart mobiltastatur som i hvert fall ser veldig lett ut.

I beste Microsoft-ånd kalles tastaturet noe så generisk som  “Universal Foldable Keyboard”. Hva ligger det så i begrepet universal?

Jo, at det støtter det meste som finnes av mobile enheter som har Bluetooth 4 og støtter Human Interface Device-tastaturer (HID). I praksis betyr det en nyere iPad, iPhone, Android- eller Windows-mobilenhet. På iOS-siden snakker vi om iOS 7 eller senere.

To-delt

Tastaturet deles enkelt med en brett i to på midten, og er faktisk ikke tykkere enn fem millimeter. Hva det betyr for skriveopplevelsen er ikke godt å si, men alle typiske mobiltastaturerer benytter seg av de flate chiclet-tastene med mindre “travel”. 

Gode, gamle Palm-tastaturer for omreisende selgere (her fra Targus).

En fin detalj er en dedikert tast som lar deg bytte med et trykk mellom to tilkoblede enheter - får du en melding på din iPhone, kan du raskt bytte fokus fra romanen du skriver på din iPad og over til mobilen. Nå er det riktignok enkelt å lage et delt personlig nett mellom iPhone og iPad, men dog...

Tastaturet har tilsynelatende en rekke (muligens programmerbare) hurtigtaster i toppen, inkludert piltaster. Men et fullt tastatur er det ikke. Dimensjonene er 29,5 cm x 12,4 cm når det er brettet ut. Når det er brettet sammen, er tykkelsen i underkant av 1,5 cm.

SAMMENLEGGBART: Microsoft-tastaturet er under 1,5 cm tykt når det er brettet sammen. (Foto: Mark Hachman, PC World USA)

For øvrig nevnes det at overflaten på tastaturet er vannbestandig mot søl, men i hvilken grad er ukjent. 

Les mer hos Microsoft her. Produktet er foreløpig ikke å finne på de norske nettsidene (antakelig fordi norsk/nordisk tast-layout ikke er klar ennå), men prisen i England er oppgitt til 100 britiske pund.

Våre kolleger hos amerikanske PC World har testet tastaturet og gitt det karakter 4 av 5 mulige, altså en veldig god karakter. Men anmelderen påpekte samtidig at det trolig vil være en del som oppfatter tastaturet som mindre enn optimalt ergonomisk fordi tastaturet er delt på midten.

Microsoft