Ny Microsoft-maskinvare i oktober?

Ny Microsoft-maskinvare i oktober?

Ny Surface Pro, ny Microsoft Band og to nye Microsoft Lumia-mobiler på trappene.

Microsoft sendte ut en lettere kryptisk invitasjon mandag. Her inviterte selskapet til en presentasjon for presse og markedsanalytikere, der temaet skal være «Windows 10-enheter».

Invitasjonen sier ingen ting om hva slags maskinvare det dreier seg om, men verdens Microsoft-kjennere synes å være enige om at det er på tide med en ny utgave av Surface Pro. I tillegg spekuleres det om en ny utgave av smartklokken Band, og to nye mobil-flaggskip, kalt Lumia 950 og Lumia 950 XL.

Surface Pro 4

Microsoft Surface Pro har vært en av selskapets aller største suksesser på maskinvaresiden de senere årene. Derfor er det mange som spekulerer i at Microsoft kommer til å bygge videre på den suksessen, selv om det er svært få detaljer som har lekket ut om produktet. Dette pleier å indikerer at produksjonen ikke har kommet i gang for fullt, selv om den anerkjente Microsoft-kommentatoren Mary Jo Foley i ZDNet, mener å ha kilder som sier at den nye Surface Pro vil komme på markedet «i løpet av november».

I tillegg mener hun å vite at Surface Pro 4 vil være «raskere, tynnere og lettere enn Surface Pro 3. I tillegg vil den ha en smalere ramme rundt skjermen, slik at skjermen kommer til å føles større. Vi håper alle at den kommer til å ha en Intel Skylake-prosessor under panseret, i tillegg til at vi kommer til å se noen forbedringer på Type-tastaturet, og en mulighet til å bruke eksisterende dokkingstasjoner med de nye enhetene».

Rekker julehandelen

Det er også lite informasjon som har lekket ut om den nye utgaven av Microsoft Band. Ifølge Foley skal den kjøre en eller annen variant av Windows 10, men den kommer etter sigende stadig vekk til å være fastvarebasert.

Spesifikasjonene for de nye Lumia-mobilene har allerede lekket ut, og Foley forventer at alle tre maskinvareplattformene vil komme på (det amerikanske) markedet i tide til å rekke julehandelen.

Selve presentasjonen vil være åpen for alle via webcast. Den starter den 6. oktober klokken 10 på formiddagen, New York-tid. Det betyr altså klokken 16 vår tid.

Overføringen av pressekonferansen blir tilgjengelig på denne linken.

Microsoft