Vårslipp fra Microsoft

MR MICROSOFT: Satya Nadella frir til utviklerne under årets Build konferanse. (Foto: Microsoft)

Vårslipp fra Microsoft

Årets Build-konferanse er i gang, og det er ikke lite Microsoft har å by på, kanskje spesielt til utviklere.

Microsoft slapp like gjerne en 64-sider lang bok for å gå igjennom årets nyheter under den årlige Build-konferansen (kan leses her). Blant de viktigste sakene den første dagen fant vi blant annet den nye Egde-nettleseren bygget på Google’s Chromium, et nytt Minecraftspill til mobil, bedre Cortana-støtte og en splitter ny terminal.

Det er likevel utviklerne konferansen er myntet på, noe skiftet fra Office 365 til Microsoft 365 var et tydelig tegn på. Ifølge selskapet betyr det at alle utviklere nå lager programvare med en såklat produktivitets-sky i  tankene. Dette betyr igjen at om du utvikler i Win32, UWP eller webapps er duy er 365-utvikler. Et naturlig steg videre fra Office-plattformen, som først fikk 365-behandlingen.

Sentralt i dette står nye Microsoft Graph. Verktøyet har tidligere hatt en del restriksjoner som har gjort det vanskelig å inkludere intern data. Med nye Graph Data Connect kan Microsoft, via Azure, samle mer og bedre data for å oppnå bedre analyser.

XAML Islands, en metode for å kombinere UWP kontroller i eldre applikasjoner, har også fått en oppgradering. Dermed blir det lettere å implementere eldre kode, og pakke denne for distribusjon i nyere operativsystemer.

Linux og full stack

Windows kommer nå også til å inkludere en fullstendig Linux Kernel gjennom WSL (Windows Subsystem for Linux). Dette vil gjøre det enklere å kjøre Linux-distros i Windows, og betyr samtidig bedre støtte for full stack-utviklere.

Vi følger med på årets Build-konferanse og kommer tilbake med mer.

Microsoft