Windows 10 øker raskere enn Windows 7

SUKSESS: Nye tall viser at bruken av Windows 10 øker raskere enn selv Windows 7, den største suksessen hittil for Microsoft. (Ill: HP)

Windows 10 øker raskere enn Windows 7

Kanskje den mest vellykkete lanseringen av et operativsystem noen sinne for Microsoft.

Tall fra analyseselskapet StatCounter.com viser at bruken av Windows 10 har økt raskere og kraftigere enn det Microsoft opplevde etter lanseringen av Windows 7 for seks år siden.

Microsoft har tidligere omtalt Windows 7 som «det raskest selgende operativsystemet noen sinne», og dersom utbredelsen av Windows 10 fortsetter framover i samme tempo som til nå, kan Microsoft notere seg for sin største suksess på operativsystemer noen gang, skriver våre kolleger i Computerworld.com.

Størst etter fire dager

Sist søndag var bruksandelen for Windows 10 på nær 6,6 prosent, en 23 prosents økning fra søndagen før. Dette fortsetter trenden med to-sifret vekst for utbredelsen av operativsystemet siden lanseringen 29. juli. Dette er en klart sterkere vekst enn det Windows 7 opplevde høsten 2009.

Da det operativsystemet hadde vært på markedet i 18 dager, var bruksprosenten på 3,8 prosent.

Les også: Brukerne velger Windows 10

Windows 7 opplevde imidlertid en bedre utbredelse helt fra begynnelsen av, men det er ikke så rart, etter som det var en betalt oppgradering som brukerne hadde forhåndskjøpt fram mot den offisielle lanseringsdatoen.

Windows 10 har på sin side vært en gratis oppgradering for hundrevis av millioner av Windows 7- og Windows 8.1-brukere, som har fått tilgang til oppgradering i bølger.

Likevel, etter fire dager på markedet gikk utbredelsen av Windows 10 forbi utbredelsen av Windows 7 etter like mange dager på markedet, og deretter har forspranget til nykommeren bare økt jevnt og trutt.

Bruksandel

Statistikkselskapet StatCounter teller ikke individuelle brukere sett på nettet. I stedet teller selskapet antall sidevisninger på web-en, slik at denne statistikken indikerer andelen av internett-aktiviteten, heller enn det konkrete antallet individuelle brukere. Derfor omtaler Computerworld.com denne statistikken som «bruksandel».

Microsoft