Microsofts lappe-tirsdag

På tirsdag kommer det nye lappesaker til Windows.
De seks nye lappene, eller patchene, dekker feil i operativsystemet Windows. Det er også planer om en oppdatert versjon av Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool, og en Windows-oppdatering som ikke er sikkerhetsrelatert, melder progamvareselskapet på sine nettsider.

Lappesakene, som Microsoft helst kaller oppdateringer, går inn i Microsofts månedlige patch-syklus.

At Microsoft kommer med nye lappesaker den andre tirsdagen i hver måned er nå blitt så vanlig at dagen kalles "Patch Tuesday" i mange it-avdelinger.

Kritiske

Selskapet gir lite detaljinformasjon om lappene, bortsett fra at noen av dem vil være "kritiske", som betyr at destruktiv kode kan bli installert på en smittet datamaskin, hvis ikke brukerne foretar seg noe.

Oppdateringene vil kreve at maskiner som har blitt "lappet" startes opp på nytt. Microsoft anbefaler bruk av Microsoft Baseline Security Analyzer for å sjekke at oppdateringene har gått riktig for seg.

Progammet for å fjerne destruktiv programvare blir tilgjengelig på Windows Update, Microsoft Update, Windows Server Update og Download Center, men blir ikke distribuert til sluttbrukerne gjennom Software Update Services.

Her er meldingen fra Microsoft.