Microsofts spill blir nedlastbare

Microsofts spill blir nedlastbare

Snart kan du laste Microsofts Age of Empires og andre spilltitler direkte fra nettet.

Microsoft gir et kraftig signal til både forbrukere og forhandlere ved å gi selskapet Extent Technologies rettighetene til å selge selskapets pc-spill over internett. Dette inkluderer produktlinjer som Age of Empires, Age of Mythology, Dungeon Siege, Mechwarrior og Rise of Nations.

 

Det betyr at du kan laste ned spillene du ønsker fremfor å gå i butikken og kjøpe en boks. Den lille spillutvikleren Stardock annonserte en lignende strategi i juli, men Microsoft har en tyngde også i spillmarkedet som gjør at langt flere i bransjen vil sperre opp øynene og trolig ta lignende avgjørelser.

 

Et første steg

 

Man kan spørre seg hvorfor spillselskapene ikke har sluppet løs denne formen for distribusjon tidligere, men forhandlerne av spill-cd-er har hatt stor makt. Microsofts avgjørelse kan være det første virkelige tegnet på at de er på vei til å bli marginaliserte.

 

Microsoft selv sier at de ønsker å gjøre pc-spill så tilgjenglig som mulig. Ved å gjøre titlene tilgjengelige gjennom "on demand"-tjenester, føler de at de kan nå et nytt publikum og skape langt flere lanseringpunkter, skriver The Inquirer.