Mikrosenter åpnet med pomp og prakt

Mikrosenter åpnet med pomp og prakt

Statssekretær Helle Hammer fikk på vegne av næringsminister Ansgar Gabrielsen æren av å erklære mikro- og nanoteknologisenteret i Gaustadbekkdalen for åpnet tirsdag. Se bildene fra åpningen.
Nesten halvannet år forsinket ble landets nye senter for mikro- og nanoteknologi i går åpnet. Forsinkelsen skyldes at grunnforhold og trikkespor i nærheten ga rystelser i bygget man ikke kunne leve med i laboratoriet. takket være hjelp fra inn- og utlandet er nå problemene løst, bygget er tatt i bruk, og på sensommeren vil utvikling og produksjon av mikroteknologi enheter være i gang i det nye bygget.

Det var mange som skulle si sitt under åpningen. senteret er et resultat av et massivt samarbeid mellom alle sentrale instanser rundt forskning og innovasjon på teknologi i Norge. Det er i særlig grad Universitetet i Oslo, SINTEF, Norges Forskningsråd og Næringsdepartementet som har bidratt med midler og mannskap. I tillegg har også Hortensfirmaet Sensonor som eneste kommersielle aktør bidratt for etableringen av senteret.

Det ble en flott åpning tirsdag med taler, overrekkelser av gaver og visning av hvilke type produkter og anvendelser det vil jobbes med i bygget.