Millardshopping gir resultater

Millardshopping gir resultater

Hewlett-Packard har kjøpt elleve foretak på to år. Resultatet har blitt en omfattende utvidelse av programvareflaggskipet Openview.
NICE: -- Mark Hurds har hatt en enorm innvirkning på selskapet de få månedene han har vært ansatt, sier Andy Isherwood, leder for HP Software Business i Europa, Midtøsten og Afrika.

Hewlett-Packard satser på programvareutvikling som aldri før, noe som altså har resultert i hele elleve oppkjøp i løpet av de siste to årene. Fire av disse har vært gjennomført de siste fire månedene, med toppsjef Mark Hurds velsignelse og engasjement.

Målet med oppkjøpene har vært å utvide porteføljen av foretaksløsninger av produktmerket Openview.

Nytt dashboard

HPs Openview-serie benyttes i dag på over 130.000 systemer og er forlengst blitt milliardindustri regnet i dollar. Under selskapets årlige storkonferanse Software Universe meldte Isherwood om positivt resultat i fjerde kvartal for selskapets programvareavdeling. Dette er store nyheter for et selskap som har slitt i motvind i lengre tid. Isherwood mener at mye av den positive utviklingen skyldes Hurds fokus på programvare.

Representanter fra HPs toppledelse introduserte også en rekke nyheter, både for etablerte og nye brukere av styringsprogramvaren Openview. Den største nyheten er Openview Dashboard, som skal sørge for full kontroll over kritiske forretningselementer som ytelse, antivirus og sikkerhet i en såkalt 360 graders oversikt.

-- Verktøyet blir tilgjengelig i første kvartal 2006 og vil være 50 ganger raskere enn egenproduserte løsninger, hevder produktmarkedssjef Mike Shaw.

Andre nyheter inkluderer en videreutvikling av HPs Openview Business Insight, samt Openview Service Desk 5.0 med utvidet mulighet til feilsøking.

Soa-baksmell

I løpet av det kommende året ønsker selskapet å rette fokus mot helt spesifikke forretningsområder. Det ene området er tjenestearkitektur, eller service oriented architecture (SOA). Mark Potts, teknologidirektør for styringsprogramvare ved HP, mener at man ikke kommer utenom dette begrepet i dagens og fremtidens programvaremarked. Men er samtidig redd for at implementeringen kommer til å by på problemer.

-- Mange bedrifter kommer til å oppleve en solid baksmell på grunn av mislykkede SOA-prosjekter i løpet av de neste to årene. Dette har ingenting med selve teknologien å gjøre, men med prosessene som er involvert i prosjektene, sier Potts til Computerworld.

Unødvendige kostnader

Et annet viktig område er identitetshåndtering. Analyseselskapet IDC spår at markedet for brukerforsyning og sikker håndtering av identiteter, vil nå fire milliarder dollar innen 2007. For Hewlett-Packards del betyr dette en ytterligere satsing på programpakken Identity Management Suite.

-- Studier viser at 50 prosent av alle telefoner til helpdesk gjelder passordshåndtering. Samtidig ser vi at halvparten av dagens bedrifter ikke oppdaterer tilgangsrettigheter jevnlig. Dette skaper mye unødvendige kostnader som kan kuttes ved hjelp av identitetshåndteringssystemer, sier markedssjef Daniel Dorr.