Milliardblemme for Intel

Milliardblemme for Intel

En designfeil ved chipsettet til Sandy Bridge-arkitekturen kan komme til å koste Intel dyrt.

Prosessorgiganten risikerer milliardtap som følge av en designfeil neste generasjon Core-prosessorer basert på den nye Sandy Bridge-arkitekturen. Feilen som angivelig angår andregenerasjons Core I5- og Core I7-systemer, har resultert i at Intel har stanset produksjonen av produktene, melder IDG News.

Åtte millioner på markedet

Så mange som åtte millioner prosessorer skal etter hva danske CRN erfarer allerede ha rukket å bli sendt ut på markedet, men det er kun en liten andel av disse som skal ha nådd forbrukerne. Flesteparten av de berørte enhetene befinner seg angivelig fremdeles hos pc-produsentene.

Intel risikerer et tap i størrelsesorden én milliard dollar som følge av feilen. Dette beløpet inkluderer tapt salg og utgifter i forbindelse med tilbakekalling av berørte produkter.

Ny arkitektur

Intel har blant annet benyttet seg av CES-messen i Las Vegas til å demonstrere de nye generasjonen med prosessorer. Den nye arkitekturen erstatter den to år gamle Nehalem-arkitekturen og skal gi økt grafikkytelse og raskere applikasjoner.

En av de viktigste nyhetene er grafikkprosessoren, hovedprosessoren og minnekontrolleren i Intels nye brikker er integrert på samme silisiumstykke. Fordelen med det er at det ikke lenger er nødvendig med en egen forbindelse mellom grafikkprosessoren og hovedprosessoren, noe som bidrar til å redusere energibruk og varmedannelse.

De nye brikkeseriene vil selges under navnene Core i3, i5 og i7 og omfatter prosessorer med to, fire, seks og åtte kjerner til stasjonære og bærbare pc-er.

Les også: Høy temperatur i prosessormarkedet