Milliarder av unødvendige utskrifter

Vi kaster nesten hver femte utskrift uten å lese den. Se hvem som er verst.

I gjennomsnitt kaster bedriftene 17 prosent av alle utskrifter som sendes til skriveren, viser en undersøkelsen fra skriverprodusenten Lexmark. Verst står det til det innenfor detaljhandelen, hvor hele 25 prosent av utskriftene kastes uten at noen kikker på innholdet.

 

Undersøkelsen fra Lexmark ble utført blant 2800 ansatte i ulike europeiske land, som jobber innenfor detaljhandel, byggebransjen, finansielle tjenester, industri og i offentlig sektor.

 

De britiske ansatte har minst interesse i utskriftene sine. Her forsvinner hele 35 prosent av utskriftene i søppelbøtten uten at noe har sett på dem. Spania viser en motsatt mentalitet. Her kastes kun 6 prosent av utskriftene i privat sektor og åtte prosent i offentlig sektor uten at de leses.

 

De små verst

 

Det er bemerkelsesverdig at det er de minste virksomhetene som misbruker skriveren mest. Bedrifter og organisasjoner under ti ansatte kaster flere uleste ark enn bedrifter over 500 ansatte.

 

Danny Molhoek, daglig elder i Lexmark Benelux, mener at mange er klar over at det skrives ut for mye, men få innser at de selv er en del av problemet.

 

- Vi håper at undersøkelsen vil bidra at folk ser mer på miljøaspektet, og tenker seg om før de skriver ut, sier Molhoek.

 

Molhoek påpeker også at få bedrifter innser at unødvendige utskrifter utgjør en stor kostnadspost.

 

Ifølge undersøkelsen skrives det ut 34 ark pr. ansatt hver eneste arbeidsdag. For hele Europa vil dette bety flere milliarder utskrifter pr. dag, hvor av 17 prosent kastes ulest. Dermed kastes det flere milliarder utskrifter pr. måned som ikke blir lest.