Milliardkontrakt til EDB

Milliardkontrakt til EDB

EDB Business Partner skal hjelpe DnB og Gjensidige Nor med å trekke ut synergieffekter på drift og forvaltning av it i forbindelse med fusjonen.
DnB NOR og EDB utvider sitt samarbeid med sikte på å forlenge eksisterende avtaler om sentral drift og forvaltning frem til 1. juli 2009. For EDB vil den nye delen av kontrakten ha en anslått verdi på ca to milliarder kroner for perioden 2006-2009, heter det i pressemelding fra selskapet.

- Gjennom en ny avtale med EDB sikrer vi kortsiktige og langsiktige gevinster, høy kvalitet på tjenestene og redusert risiko, sier Bente A. Landsnes, konserndirektør for it og betalings-formidling i DnB NOR.

Hvis rammeavtalen ender i en avtale skal EDB bistå DnB NOR med selve konverteringsprosessen som skal samordne det nye finanskonsernets it-systemer på én plattform. Selskapene håper å kunne inngå en endelig avtale innen 1. juli i år.

Avtalen vil i så fall omfatte Unix- og stormaskindrift, print- og distribusjonstjenester, brukerstøtte, samt utvikling og forvaltning av applikasjonstjenester og tilhørende konsulenttjenester. Avtalen er uavhengig av hvilket kjernesystem DnB NOR velger å konvertere til.

- Avtalen er av stor betydning for EDB. En avtale med DnB NOR betyr forlengelse med en av våre aller største og viktigste kunder. I tillegg til avtalens økonomiske betydning, er den strategisk viktig og vil bidra til betydelig kompetanse- og erfaringsutvikling i EDB, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner.