Millionavtale til Intentia

Intentia har inngått en avtale med SAS Technical Services om implementering av erp-systemet Movex. Avtalen har en verdi på over 36 millioner kroner.

Avtalen omfatter SAS Technical Services og Braathens Technical Services i Norge, samt STS i Sverige og Danmark

- Avtalen med SAS Technical Services er nok et bevis på den dominerende posisjon vårt erp-system Movex har i markedet for vedlikehold og logistikktjenester, sier administrerende direktør Einar Broch i Intentia Norge i en pressemelding.

Markedet for flyvedlikehold preges av svært hard konkurranse, spesielt i Europa. Prisene presses kraftig av flyselskapene som i takt med fallende billettpriser og høye drivstoffskostnader forsøker å redusere sine vedlikeholdskostnader.

780 kroner i minuttet

Beregninger viser at forsinkelser på en avgang på grunn av tekniske problemer kan koste flyselskapene over 780 kroner i minuttet.

Innføringen av siste versjon av Intentias virksomhetssystem gir blant annet grunnlag for effektivitet i produksjonen. Til nå har det gått mye tid med til å søke og rapportere på papir, men nå reduseres tidsbruken for informasjonshåndteringen. Dette øker den interne effektiviteten.

Kan håndtere mange flere kunder

- Ordre, planlegging og oppfølging kobles bedre sammen, noe som gir bedre utnyttelse av vår kapasitet og presisjon. Dermed kan vi håndtere de lave marginene som tilbys i markedet, med fortsatt god lønnsomhet. Kort sagt får vi nå mulighet til å håndtere et mye større antall kunder, sier CFO Hans Lindberg i SAS Technical Services.