Mindre kompatibel PS3

Mindre kompatibel PS3

Med den europeiske utgaven av Playstation 3 mister Sony et av salgsargumentene: bakoverkompatibiliteten med Playstation 2-spill.

Når Playstation 3 ble lansert i USA og Japan var det med en liten dose maskinvare fra Playstation 2 installert.

LES OGSÅ: PS3 drar ned Sony

Sony bygde nemlig inn Emotion Engine-prosessoren fra PS2 i PS3-maskinene beregnet for de to markedene.

For å kutte ned på produksjonskostnadene har Sony valgt å fjerne denne prosessoren fra PS3-utgaven som kommer til Europa i mars.

Maskinvare byttes ut med programvare

Dermed vil vi europeere miste muligheten til å spille en rekke PS2-spill på den nye maskinen. Oppgaven med emulering skal i stedet overtas av programvare, noe som gjør at mange færre gamle spill vil fungere.

I de amerikanske og japanske maskinene fungerer i overkant av 98 prosent av PS2-spillene. Her i Europa vil sannsynligvis bare de mest populære spillene fungere i PS3.

Det er ikke uvanlig at konsollprodusentene forandrer på maskinvaren i konsollene sine for å kutte kostnader. Det som derimot er uvanlig er å forandre maskinen slik at den mister funksjoner.

Dårligere emulering

- Emotion Engine-prosessoren har blitt fjernet og vil bli byttet ut med programvare for emulering. Det vil gå noe utover emuleringsmulighetene, sier Nick Sharples, talsmann for Sony Computer Entertainment Europe.

Sony vil ikke oppgi hvilke PS2-spill som kommer til å fungere, og hvilke som ikke vil fungere, på PS3 i Europa.

- Hvis vi klarer å kutte produksjonskostnadene vil det igjen kunne påvirke prisen ut til kundene, fortsetter Sharples.

Til tross for lavere produksjonskostnader vil Playstation 3 koste omtrent 1 800 kroner mer i Europa enn den gjør i USA. Hele 6 000 kroner må du regne med å betale for en PS3 i Norge. I USA koster maskinen, med Emotion Engine på plass, like over 4 000 kroner.

LES OGSÅ: PlayStation 3 kommer 23. mars