Mindre søppel fra Xerox

Mindre søppel fra Xerox

Xerox har spart 680 millioner kilo avfall siden 1991.
Dokumenthåndteringsselskapet Xerox har mottatt en miljørapport som viser at selskapet har spart 680 millioner kilo avfall siden 1991 ved å ha returordning for kopimaskiner og skrivere med gjenbruk av deler og materialer. I fjor alene sørget gjenbruk og resirkulering for at 73 millioner kilo avfall unngikk søppelplassene. Dette skriver selskapet i en pressemelding.

I 2003 genererte produksjon, forskning, resirkulering av utstyr i 11 land totalt 17.000 tonn farlig avfall. 97 prosent av dette ble behandlet, resirkulert eller brukt til ny energi. I 2003 hadde Xerox-anlegg 69 tonn utslipp av kjemikalier og partikler. En reduksjon på 20 prosent i forhold til 2002, heter det videre i meldingen.

Malcolm Hemming som er leder for miljø, helse og sikkerhet i Xerox Europa syns resultatet er overraskende, fordi fokuset på miljøet har gitt muligheter for både besparelser og innovasjon.

-- Vi har vunnet mye på å utvikle en filosofi med bruk av avfallsfrie produkter fra avfallsfrie anlegg i hele Xerox. Vår produksjon har spart selskapet for flere hundre millioner euro i året, sier han.