Mini-pc med to operativsystem

Mini-pc med to operativsystem

CES: DualCor cPC er en kombinert PDA og PC med to operativsystem og to prosessorer.

Lille ukjente DualCor viste på Consumer Electronics Show i Las Vegas fram en maskin de kaller cPC. På maskinen finnes både Windows Mobile 5.0, som kjøres på en 400 Mhz Intel PXA-prosessor, og en variant av Windows XP for Tablet PC som kjøres på 1,5 Ghz VIA-prosessor. 

Til de to operativsystemene er det avsatt separate partisjoner av maskinens hukommelse på 1 gigabyte DDR 2 SDRAM og 1 GB NAND flashminne. Ifølge The Register deler disse partisjonene på harddisken på 40 GB, slik at dokumenter som er opprettet i det ene operativsystemet lett kan hentes fram i det andre.

Tolv timer

Målgruppen for cPC er folk som er mye på farten, og som trenger en kraftig skrivebords-pc som kan fungere som PDA i en reisesituasjon.

Batteriene skal holde i tolv timer når maskinen kjøres i Windows Mobile-modus. I XP-modus blir batteritiden straks redusert til tre timer. En knapp skifter enkelt mellom de to operativsystemene.

Ikke helt PDA

Maskinen er for stor til å passe helt inn i PDA-kategorien, men kan nok heller kalles en mini-pc, med målene 16,3 x 8,3 x 3 cm.

Skjermen måler fem tommer og har en oppløsning på 800 x 480 punkter og 262.000 farger. Det kan tilkobles en ekstern skjerm via en mini-VGA-port. Skjermen kan styres med en pennepeker eller med en joystick-liknende mus.

Mini-pc-en er såkalt trådløs-klar. Med andre ord, den mangler innebygd trådløsfunksjon, men er utstyrt med tre USB 2-porter og Compact Flash II-spor for oppkobling mot trådløst lokalnett (WLAN), Bluetooth eller 3G.

DualCor hevder de skal lansere maskinen på det amerikanske markedet i løpet av vinteren, men prisen er foreløpig ikke kjent.

Mer informasjon finner du her.