Minimal julehandel på nett

Minimal julehandel på nett

Ikke føl deg dum om du ikke har gjort julehandelen på nettet. Det har nesten ingen andre gjort heller.
Beregninger fra Statistisk Sentralbyrå viser at nordmenn kommer til å handle for hele 35,6 milliarder kroner i desember. Dette er all omsetning i detaljhandelsbutikkene i Norge.

Til sammenligning kommer vil til å handle for 482 millioner kroner på nettet i desember.

Det betyr at kun 1,3 prosent av omsetningen i årets desidert viktigste måned når det gjelder forbruk, kommer fra netthandel.

Dette er ikke godt nytt for bransjen som stadig forteller om nettets fortreffelighet når det gjelder å kunne sitte foran en datamaskin og bestille varer.

Tar tid

Eforums administrerende direktør Agnes Beathe Steen Fosse innrømmer at dette foreløpig ikke er den helt store omsetningen.

-- Det tar mye lenger tid å endre folks handlevaner i julen enn ellers. Julehandelen er veldig tradisjonsbundet, sier Steen Fosse.

Hun er likevel overbevist om nettets fortreffelighet.

-- Ellers tror jeg også en vesentlig del av netthandelen forgår i utlandet. Vi har ikke mange tilbydere på nett i Norge, legger hun til.

Teller Norge (tidligere Visa) anslår nordmenns netthandel i desember til 300 millioner kroner. Bare gjennom de nettbutikkene som har avtale med Teller ble det omsatt for 76 millioner kroner i desember i fjor.

-- Men i år regner vi med at dette har doblet seg til nær 150 millioner, sier informasjonssjef Thomas Midteide i Teller.

Det er fortsatt vanlig å få tilsendt faktura når du handler på nett.