Minnebrikke i tenningsnøkkelen

Minnebrikke i tenningsnøkkelen

Minnebrikker husker alle innstillinger.
Biler fullstappet med elektronikk åpner for personalisering. Det betyr at bilen husker sete- og speilinnstilling fra gang til gang. Men flytter du deg over til en ny bil eller en leiebil, må innstillingene gjøres på nytt.

BMWs løsning på dette "problemet" er å legge inn en minnebrikke i tenningsnøklene. Dermed vil alle dine innstillinger, favorittmusikk og destinasjoner til kjøre-computeren følge med når du flytter over i ny doning.

Og ved å utstyre bilene med internett-tilknytning, kan BMW følge opp sine kunder mens de er på veien. Ved behov for hjelp kan en mekaniker umiddelbart vurdere om du bør kjøre videre eller må stoppe med en gang. Enkle justeringer kan i noen tilfeller gjøres der og da.

Må bilen på verksted vil en kombinasjon av data fra bilen og data fra kundesystemet fortelle hvor det er naturlig å søke hjelp.

-- Teleservices, altså tjenester levert over internett, viser hvordan bil-it og vanlig forretningsrelatert informasjon henger sammen. It-løsningene i bilen og it-løsningene i bedriften bruker de samme dataene, sier Joachim Hauser.