Minus i Itera

Første kvartal 2003 bød på minus 1,6 millioner kroner i nettoresultat for konsulentbedriften. Omsetningen falt med 28,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Selskapet venter tøffe tider ut året.
Itera Consulting Group har jobbet hard med å temme kostnadene. Dermed oppnådde selskapet et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 1,7 millioner kroner - opp fra minus 3,8 millioner kroner i fjerde kvartal. Omsetningen havnet på 65,3 millioner i første kvartal.

I resultatrapporten for første kvartal opplyser selsakpet at kostnadsbasen er redusert med 26 prosent i forhold til samme periode i fjor. Likevel ble det et netto minusresultat på 1,6 millioner kroner - i forhold til et plussresultat på 1,5 millioner etter samme periode i 2002.

Markedssituasjonen er den samme som i fjerde kvartal i fjor. Selskapet mener å se at etterspørselen har stabilisert seg , og at det er visse tegn til bedring i markedet, men at det er for tidlig å si om dette er forbigående eller en varig trend.

Ifølge Itera velger kundene leverandører med høy spisskompetanse og god økonomi som de vet vil overleve i et generelt utfordrende marked.

Offentlig sektor viser en positiv trend med stadig økende investeringsvilje. I rapporten sier selskapet at de oppnådde betydelig fremgang i denne sektoren ved å vinne flere rammeavtaler og oppdrag i sterk konkurranse med andre konsulentselskaper.

Fremover venter Itera et vedvarende krevende marked.

På generalforsamlingen den 9. mai skal det velges et nytt styre. Som ny arbeidende styreformann foreslås Per Boasson, tidligere PC Systemer-gründer, som har lang fartstid i it-bransjen. Med seg i det nye styret vil han får Reidar Fougner, Mimi K. Berdal og Gunnar Gjørtz.