Misfornøyd mobilvinner

Misfornøyd mobilvinner

Telenor fikk i Norge mange nye kunder både på fiber og mobil, men Jon Fredrik Baksaas er ikke fornøyd.

Telenor Group leverer i overkant av forventningene i aksjemarkedet. En omsetning på 26 milliarder og EBITDA på 9,6 milliarder. Driftsmargin på 37 prosent. resultatet er i overkant av snittet av analytikerne som forventet 9,5 milliarder i omsetning.

Mobilvinner

Mobil ARPU økte fra 280 kroner i forrige kvartal til 294 kroner nå, men det er tydelig at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas hadde forventet mer.

- For å sikre en sunn avkastning på våre betydelige investeringer er det nødvendig at vi optimaliserer våre datasentriske tilbud ytterligere. Dette vil stimulere til økt etterspørsel etter mobildata, samtidig som vi sikrer nødvendig inntektsvekst. Som en konsekvens av fortsatte markedsutfordringer i Danmark starter vi nå et ambisiøst endringsprogram som skal gå gjennom hele 2014, sier konsernsjefen.

Men kundeutviklingen kan han ikke klage på. 21.000 nye mobilkunder mot NetComs nedgang på 8000 og Tele2s vekst på 5000 gjør Telenor til klar vinner i det norske mobilmarkedet i tredje kvartal.

Fibervekst

Telenor oppgir en fibervekst i fastmarkedet på 8000, hvilket er en klar økning fra forrige kvartal. Hittil ni år har Telenor fått 17.000 nye fiberkunder. Telecom revys prognose for deres fibervekst er 27.000 og mye tyder på at de havner omlag der. Det gjør dem ikke til vekstvinner. Altibox har sagt de vil havne rundt 40.000 i vekst.

Men til tross for 8000 i fibervekst, fikk Telenor 5000 færre bredbåndskunder totalt. Det har klar sammenheng med fortsatt betydelig nedgang i ADSL og/eller kabel.

I Sverige gjør Telenor det bra: Fortsatt er danmark det store problembarnet.