Mistanker om regnskapsjuks i KPNQwest

Ny informasjon tyder på regnskapsfusk i KPNQwest. Nok en Enron-skandale kan være under oppseiling med Arthur Andersen som en sentral aktør.
Samtidig kan enda en del av KPNQwests pan-europeiske fibernett bli stengt i slutten av uka.

Mye tyder på at ledelsen i KPNQwest var klar over den vanskelige økonomiske situasjonen flere uker før informasjon gikk ut til eiere og investorer.

Det har også blitt trikset med regnskapene, blant annet med gal bokføring av skatter. Det blamerte revisjonsselskapet Arthur Andersen er involvert.

Det blir nå iverksatt undersøkelser for å finne ut mer om dette, skriver IDG News Service.

Fiberkutt

Samtidig stenger bostyret fiberveier gjennom Tyskland, Belgia, Nederland og under Den engelske kanal. Bakgrunnen er at flere større europeiske teleoperatører fra fredag trekker økonomiske driftsstøtte til det konkursrammede selskapet.

De har alle funnet alternative fibereire som kan ta trafikken. For to uker siden måtte KPNQwest stenge Ebone-nettverket som dekker store deler av Europa.

Finner ikke selskapet nye aktører som kan finansiere driften, blir de nord-europeiske fiberveiene stengt i slutten av uka.

Situasjonen for KPNQwest har blitt mer alvorlig etter at flere kunder har forlatt selskapet til fordel for andre fiberoperatører.

Selger ut

Sist uke klarte boet å selge selskapets franske nett til Telia International Carrier. En finsk del av nettet ble solgt til Jippii Group i Helsingfors.

Boet prøver å selge andre deler av nettet, men jobben er vanskelig. Nettet er komplekst . Det er vanskelig å skille de enkelte delene fra hverandre. 

Det foreligger imidlertid et bud på den delen av nettet som dekker Tyskland, Nederland og Belgia, og som nå er truet av stenging.