- Mister grepet om bedriftskundene

- Mister grepet om bedriftskundene

Forrester tror den økende interessen for Ipad og andre Apple-produkter blant bedrifter vil løsne Microsofts grep om bedriftsmarkedet.

I en ny rapport fra Forrester Research antyder analysebyrået at den økende bruken av Apple Ipad og Mac i bedriftene fortrenger Microsoft og pc-ens grep om bedriftsmarkedet.

I "Global Tech Market Outlook for 2012 and 2013", som omhandler investeringer i pc-er, servere, programvare og tjenester, peker Forrester på at den økende bruken av Apple-produkter i bedriftsmiljøer kan få stor betydning for deler av it-bransjen.

Raskere Ipad-vekst

Apple offentliggjør ikke hvor store deler av omsetningen som kommer fra henholdsvis bedriftsmarkedet og konsumentmarkedet.

Forrester anslår imidlertid at selskapet har solgt Mac-er og Ipad-er for til sammen 12 milliarder dollar til bedriftsmarkedet i løpet av 2011, hvorav begge kategorier har omsatt for rundt 6 milliarder dollar.

I rapporten skriver analysebyrået at dette tallet vil øke til 9 milliarder dollar for Mac og 10 milliarder dollar for Ipads i 2012. I 2013 forventer analysebyrået at omsetningen vil ha økt til henholdsvis 12 og 16 milliarder dollar.

Wintel svikter

Til sammenlikning vil det over de neste to årene være en nedgang i investeringene i Windows-baserte pc-er og nettbrett.

Investeringen i såkalte Wintel-systemer vil ifølge analysebyrået gå tilbake med 3 prosent i 2012 og 1 prosent i 2013.

I rapporten karakteriserer Forrester Apples vekst i bedriftsmarkedet som en "overraskelse", ettersom Apples markedsføring mot dette segmentet er begrenset.