Det er mitt griseri!

Vi møter daglig vrøvl på alle kanter. På web som i alle medier. Fint med hjelp til å filtrere bort noe, men jeg vil bestemme selv.
Formynderne er over oss. De som vil passe på at vi er politisk korrekte, ernæringsmessig korrekte, helsemessig korrekte, moralsk korrekte. Ja, generelt korrekte. Web og internett har lenge vært en torn i øyet på dem. Hvem som helst kan når som helst bruke teknologien til å søke seg frem til både det ene og det andre.

Griseri og ekle ting, lureri og svindel, vrøvl og svada, hemmeligheter og sladder. Alt kan du finne på nettet. Og det må noen verne deg mot. Du klarer det tydeligvis ikke selv.

Men jeg vil faktisk greie meg selv. Alt annet blir bare tull og overformynderi. Hvis sjefen ikke liker at jeg glor på avkledde damer i arbeidstiden, så gjør jeg vel ikke det da. Men om jeg gjør det på fritiden, skal han gi fanden med fett på.

Noen eksempler: For en tid tilbake ble det gjort et forsøk med såkalt web-filtrering i min nærhet. Opplagte web-adresser med pornografisk tilsnitt ble nektet å vise innholdet sitt, i likhet med steder hvor du kunne hente piratkopier av programvare og musikk. Greit nok.

Hadde det ikke vært for at det teite filteret ikke lot deg se konfirmantsidene til kirken.no, for der skrev de om "sex". Ajajaj! Toskeskap besørget av et firkantet filter.

Forleden ble jeg utsatt for noe lignende. Poden på tre og et halvt hadde fått røket snoren til sin Beyblade -- snurrebassen som går som farsott blant de yngre om dagen. Og hvis du ikke husker hvordan det er for en tre-fireåring å få favorittleken ødelagt, får du ta deg en time terapi eller to for å avhjelpe hukommelsen.

Den gode far styrtet selvsagt ut av huset for å finne redning i ny snor. Vel fremme på kjøpesenter viste klokken 19.30 og knapp tid. Krise. Leketøybutikken hadde ikke. Kun kort tid til å finne en åpen butikk med snor! Hjelpemiddel, fort.

Og der sto selveste Internettautomaten. Putt på en femmer, slå opp på gule sider og skriv "leketøy". Litt jobbing i maskinen, og så: "Forbidden due to the word 'Bondage' on this page".

Aaaggh! Jeg kunne knust maskinen, filterprodusenten, Dagfinn Høybråten og en god del annet der og da.

Men jeg valgte å bruke penger på å kjøpe en ny Beyblade.