Mms-enighet i USA

Amerikanske mobiloperatører har laget en plan for hvordan det skal bli mulig å sende mms-meldinger mellom ulike selskaper.
I dag er det bare mulig å sende multimediemeldinger (mms) mellom Cingular Wireless' og AT&T Wireless' abonnenter. Abonnenter hos andre operatører kan kun sende meldinger til kunder av samme operatør.

På det store bransjetreffet Cellular Telecommunications & Internet Association (CTIA) denne uka kunne de amerikanske operatørene imidlertid opplyse at det nå er lys i enden av tunnelen for alle som verker etter å sende bildemeldinger til familie og venner.

-- Operatørene har laget et sett med retningslinjer som gjør det mulig å sende digitale bilder, lyd, video og annet rikt innhold fra en telefon til en annen, sa CTIAs sjef Steve Largent på konferansen.

Operatørene regner med at mms-samvirke mellom operatørene vil være på plass allerede før nyttår. Målet er at de nye retingslinjene skal få mms til å ta av på samme måte som tekstmeldinger har gjort i USA de siste årene. Amerikanerne ligger langt etter Europa når det gjelder mobilmeldinger, men er i ferd med å få øyene opp for disse tjenestene.

CTIA-konferansen viste forøvrig at mobiloperatørene i USA tenker likt sine europeiske kolleger også på andre områder. Flere hevdet at multimedia og 3D-spill vil bli driveren i mobilbransjen. Taperen kan være håndholdte spill som Game Boy.

-- Det ser ut til at det kan være "game over" for produsentene av håndholdte spill, hevdet Paul Jacobs, sjef i Qualcomms trådløs- og internettgruppe, ifølge IDGs nyhetstjeneste.