Moan åpner pengesekken

Visma kjøper Webcenter Unique for 123,5 millioner kroner. Det gir dem store kunder i offentlig sektor.
Det er Webcenters sterke posisjon innen offentlig sektor, og da spesielt kommune-Norge, som fristet konsernsjef Øystein Moan i Visma. Derfor blar han opp 123,5 millioner kroner og kjøper den operative virksomheten til Webcenter.

-- Offentlig sektor er og blir en viktig sektor fremover. Og Webcenter Unique er ledende på salg til kommuner i Norge. Derfor har dette selskapet vært på vår radarskjerm i minst ett år, sier Moan til Computerworld.

Sa nei til 100 millioner

Den tekniske delen av handelen innebærer at det bare er den operative virksomheten som Visma kjøper. Denne blir hetende Webcenter Unique og blir et eget datterselskap under Visma Software AS.

Det innebærer at Webcenters bankkonto på rundt 100 millioner kroner blir værende i selskapet. Penger har Moan nok av, så han så ingen vits i å kjøpe selskapet inkludert hele kontantbeholdningen.

Legger man til kontantbeholdningen til den prisen Visma betaler, verdsettes Webcenter til 223,5 millioner kroner. På fredag ble selskapet priset til 215 millioner kroner på Oslo Børs.

-- Webcenter-aksjen har steget med nærmere 50 prosent på børsen den siste tiden, så det er en god pris vi har gitt, sier Moan.

Visma overtar alle de 135 ansatte i Webcenter Unique.

Stor ordreinngang

Webcenter har opplevd sterk vekst den siste tiden og kunne i juli melde om at syv kommuner på Møre har valgt deres løsninger. Det førte til en rekordstor ordreinngang i juli.

Omsetningen i første halvår var på 60,7 millioner kroner, med et driftsoverskudd på 3,4 millioner kroner.

Moan ser flere synergier ved kjøpet av Webcenter.

-- Selskapet har gode produkter og sterk kompetanse innen offentlig sektor. Men det er klart kundebasen er viktig. Vi har også flere produkter som retter seg mot offentlig sektor, og dette kjøpet gjør at vi kan få et større tilbud, spesielt til kommune-sektoren, sier Moan.

Oppkjøpet innebærer at to tredeler av aksjonærene i Webcenter Unique aksepterer tilbudet. Til nå har 44 prosent av aksjonærene