Mobil blir solsikke

Engelske forskere har konstruert en mobiltelefon som blir til en solsikke etter noen måneders opphold under torven i hagen din.

Årlig kastes det rundt 120 millioner mobiltelefoner verden over. De engelske forskerne ved Warwick University sier de er opptatt av å løse denne utfordringen. Deres svar er en telefon som er laget av nedbrytbar plast, med et frø innmontert i coveret. Gravd ned i jorda, forsvinner plasten etterhvert oig frøet begynner å spire, skriver danske Politikken.

Forskeren Kerry Kirwin fra universitetet i Warwick står bak telefonen sammen med teleselskapet Motorola og PVAXX Research and Development. Under deres forsøk oppløste telefinene seg i jorda i løpet av noen måneder, og etter tre uker begynte frøene å bli til solsikker.
-- Telefonen har selvsagt et element av morro over seg, men vi har også grepet fatt i dette for å se på det enorme søppelproblem vår raske utskifting av mobiltelefoner faktisk er, sier forskerne i følge Poltikken.

Den danske miljøprofessor Finn Bro Rasmussen fra Danmarks Teknologiske Universitet er ikke særlig happy for den nye blomster-telefonen.

Ifølge Politikken uttaler han det hadde vært langt bedre om telefonen var laget av plast som kunne gjenbrukes, og han syns selve ideen med at en mobil blir til en blomst er litt pervers.