Mobil-OL fra NRK

Mobil-OL fra NRK

For første gang kan du følge sommer-OL på din mobiltelefon. Et samarbeid mellom NRK og NetCom gir deg muligheten til å følge alle øvelsene som foregår i Athen.

Fredag starter sommer-OL. NRK har de norske senderettighetene og vil sende rundt 300 timer fra Athen. NRK har også laget et eget OL-magasin beregnet for mobilbrukere. Dette vil være tilgjengelig på NetComs wap-portal, og er et alternativ til de som ønsker å følge med på sommerlekene men ikke ønsker å sitte inne foran TV eller PC, heter det i en pressemelding fra selskapene.

- Mobilen blir en stadig viktigere nyhets- og underholdningskanal. Derfor er vi glade for å kunne tilby OL til våre mobilkunder på en enkel måte i samarbeid med NRK, sier markedsansvarlig Marijana Urosevic.

Også NRK er godt fornøyd med avtalen.

- Det mest spennende med OL-magasinet denne gangen er at vi i tillegg til resultatservice også kan tilby levende bilder til NetComs abonnenter. Dette er unikt i mobilsammenheng, sier Bjarne Andre Myklebust, som er teknologisjef i NRKs utviklingsavdeling. OL-magasinet inneholder en rekke tjenester.

Det vil blant annet være mulig å følge NRKs sendinger direkte på mobiltelefonen. Mobil TV-tjenestene kan benyttes av alle som har en nyere mobiltelefon med videoavspiller. I tillegg vil det være ferske nyheter, resultatbørs, medaljeoversikt, NRKs sendeskjema og kjente profiler.

OL-magasinet er tilgjengelig for alle mobilbrukere i Norge. NetComs kunder har i tillegg muligheten til å se dagens høydepunkter fra NRK som et resultat av avtalen med TV-kanalen. Tjenestene vil ikke koste noe utover vanlig takst for bruk av wap.