Pakkeløsning for mobil sikkerhet

Pakkeløsning for mobil sikkerhet

F-Secure, Nokia og TeliaSonera skal samarbeide for å sikre mobile enheter for bedrifter.

Sikkerhetsselskapet F-Secure, mobilprodusenten Nokia og teleoperatøren Teliasonera skal samarbeide for å gjøre det enklere for bedrifter å arbeide med mobilt kontor.

Mobile enheter med tilgang til bedriftsdata og internett brukes stadig mer, men alle virksomheter må samtidig ta hensyn til nyutviklede sikkerhetstrusler. Dette øker behovet for at administratorer må kunne konfigurere og håndtere mobiltelefoner på samme måte som andre enheter i bedriftens it-systemer.

Til dette formålet vil trekløveret utvikle enklere fellesløsninger.

Små bedrifter

Teliasonera vil tilby håndtering av mobilenheter for bedriftsmarkedet som en tjeneste til sine virksomheter. Løsningen Managed Device kombinerer Nokia Intellisync Device Management-plattformen og F-Secures løsning Mobile Security. Teliasoneras konsept "Managed Device" vil gi selskaper mulighet til å utnytte de mobile enhetene i en pakkeløsning som ifølge selskapene er enkel å bruke.

Antivirusprogrammet F-Secure Mobile Security beskytter mobiltelefonen mot virus, spionvare, ormer og trojanere og gir sanntidsbeskyttelse på telefonen.

Nokia Intellisync Device Management er en fleksibel håndteringsløsning for enheter, som gjør at mobilenheter kan fjernhåndteres. Løsningen støtter både interne it-løsninger og tjenesteleverandørers spredningsmodeller. Løsningen lar it-administratorer fjerninstallere, oppdatere og styre applikasjoner på mobile enheter.

- Dette samarbeidet muliggjør forbedrede mobile tjenester for små og mellomstore bedrifter, i en tid da selskaper får stadig større behov for å styre de ansattes mobilenheter, i tillegg til overføring av applikasjoner og data. Det skaper også synergier for alle de involverte parter og viser at innovative forretningsmodeller virkelig kan være gunstige og skape merverdi for alle involverte parter, sier Samu Kottinen, visepresident for F-Secure Mobile Solution Business.

Mobil Sikkerhet