Pusher mobil e-post

Pusher mobil e-post

Med frigivelsen av Lotus Notes og Domino 8 har IBMs kunder i Norge nå fått tilgang til sikker mobil e-post i form av DME fra det danske programvarehuset Excitor.

Excitors DME (Dynamic Mobile Exchange) består av e-post, kalender og kontaktpersoner på alle typer mobiltelefoner. I følge selskapet byr det på enkel administrasjon og support av mange mobile enheter, og ikke minst omfattende sikkerhet som beskytter bedriftens data. Excitor frister også med en svært lav TCO på grunn av lave krav til nyinnkjøp av telefoner, svært lavt dataforbruk, tale- og datalogg og teleoperatøruavhengighet.

Excitor har inngått et samarbeid med IBM som bringer DME ut i Norden og Tyskland. IBM bundler nemlig DME sammen med Lotus Notes/Lotus Domino 8.

Markedet for mobile løsninger vil vokse – fra 643,5 millioner USD i 2006 til 1,5 milliarder USD i 2011, spår IDC. I dette markedet er Excitor i selskap med internasjonale giganter som IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Nokia og Motorola.

- DME er karakterisert ved plattformuavhengighet og integrering mellom mobil e-post, sikkerhet og device management. Dessuten har DME verktøy til analysering og styring av de løpende utgiftene, sier Lars Vestergaard i IDC. Excitor kan skilte med en kundeliste som blant annet består av Arla Foods, Ernst & Young og Sterling, som bruker DME i kombinasjon med Lotus Domino/Notes.

I motsetning til en del andre løsninger fungerer DME både for PDA-er, smartphones og mobiltelefoner og gir medarbeidere adgang til e-post, kalender og kontaktpersoner. I tillegg inneholder DME verktøy til enkel administrasjon og support av mobile enheter, slik at bedriftens it-avdeling enkelt kan løse sine oppgaver. Og dessuten rommer DME omfattende sikkerhetsfasiliteter som beskytter virksomhetens data uten behov for tredjepartsprodukter.

Excitor gir nå IBMs Lotus Domino-kunder gratis adgang til et antall DME-lisenser og seks måneder senere anledning til å kjøpe lisenser til kampanjepris. Medarbeiderne får på den måten adgang til Lotus Notes på sine mobiltelefoner eller PDA-er. De kan lese/skrive e-post samt bestille/svare på møteinnkallinger, også når de ikke er på kontoret eller ikke har tilgang til internett fra pc-en. Samtidig får it-avdelingen verktøy til sikker bruk, sentral kontroll av telefoner og brukerstøtte. Mer informasjon finnes på www.dmesync.com.

Mobil Sikkerhet