Sikrer Iphone for bedrifter

Sikrer Iphone for bedrifter

Danske Excitor er underveis med en sikker epost-klient til Apples populære telefon.

Apples mye omtalte trendtelefon ønsker også å være en forretningstelefon, og det frister leverandører av profesjonelle programvare til å skreddersy sine applikasjoner for Iphone.

I går lanserte IBM sin epost-tjeneste for Iphone. I dag kunngjør det danske selskapet Excitor at de snart vil levere en såkalt Dynamic Mobile Exchange (DME) epost-klient til samme telefon, ifølge selskapet den første epost-klienten i enterpriseklassen når det gjelder fasiliteter og sikkerhet.

Sikkerhet har vært et av de største ankepunktene mot profesjonell bruk av Iphone. Analyseselskapet Gartner kom for noen uker siden med knusende kritikk av Apple, og slaktet den blant annet som forretningstelefon på grunn av manglende mulighet å kryptere data på selve telefonen.

Men, ifølge Excitor kan bedrifter snart trygt slippe Iphone løs i organisasjonen og la ledere og medarbeidere bruke den til håndtering av epost og annen forretningskritisk informasjon.

LES OGSÅ: Notes-epost for Iphone

- Sikkert verktøy

Siden iPhone ble lansert, har selskapet jobbet med utvikling av en Iphone-kompatibel DME epost-klient, som snart skal ut på markedet.

- Vårt DME-produkt gir foretakene mulighet til å tilby medarbeiderne et bredt utvalg av mobiltelefoner til håndtering av epost, kalenderinformasjon, kontaktdata, dokumenter, samtidig som det samme høye sikkerhetsnivået opprettholdes på tvers av de mobile enhetene. Så det var et innlysende skritt for oss å utvikle en DME epost-klient slik at Iphone ikke bare er en lekker ny telefon, men også et sikkert og profesjonelt verktøy, uttaler utviklingsdirektør Carsten Eliot, i en pressemelding.

Ifølge Eliot vil første versjon være tilgjengelig for kundene i oktober.

- Denne versjonen vil støtte synkronisering av kontakter og epost til både Microsoft Exchange og IBM Lotus Domino. I tillegg støtter den vedlagte dokumenter, synkronisering av undermapper, søk i epost på server og mulighet for globalt søk på kontaktpersoner, sier han.

Gratis

Klienten har samme sikkerhetsnivå og mulighet til administrasjon som DME-klienter til andre mobile enheter. Trafikken til klienten vil være kryptert, og meldinger vil bli lagret på telefonen i kryptert format og bare bli dekryptert i forbindelse med lesing. Tilgangen til DME mail-klienten vil være passordbeskyttet som på alle andre mobiltelefoner med DME – og brukerverifisering er fullt integrert med både Domino LDAP og Microsoft Active Directory.

Epost-klienten til Iphone vil som andre applikasjoner for telefonen bli distribuert via Apples App Store.

Nedlasting av Excitors DME mail-klient er gratis, men forutsetter at man har det nødvendige antall DME-lisenser og en DME-server installert. DME mail-klienten vil støtte DM-server versjon 2.0 og nyere.

Mobil Sikkerhet